Wil je dat je video beter scoort? Meer duimpjes en leuke comments krijgt? En daarmee meer views? Waardoor je naamsbekendheid groter wordt. En je meer leads binnen haalt? Meer omzet? Dan kan ik je zeker helpen.
Zo scoort je video veel meer views en daarmee meer leads en meer omzet. Zo scoor je beter met je video.

Leren van anderen, zo scoor je beter met je video

Leren van de besten is altijd een goed idee. In dit geval: Leer van BI’ers, van Bekende Influencers (waar ik veel mee werk). Leer van de succesvolle Youtubers, Tiktokkers en Instagrammers. Leer van de accounts met veel volgers.
Hoe? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. En een hele kleine moeite. Toch gebeurt het veel te weinig. Bedrijven zouden een voorbeeld moeten nemen aan Bekende Youtubers en hun volgers want die snappen het heel goed. Dit is wat elk bedrijf zou moeten doen, wanneer ze een video gemaakt hebben of laten maken. Zo scoor je beter met video.

Meewerkende medewerkers scoren een betere video voor je

Ik maak filmpjes voor bedrijven met bijvoorbeeld tien medewerkers en zie dan tot mijn verbijstering na een week niet één duimpje onder de video. Ik maak filmpjes voor organisaties met bijvoorbeeld vijftig medewerkers en zie dan tot mijn verrassing niet één comment onder de video. En ik maak filmpjes waar grote bedrijven, die daar tot hun eigen verbazing nog geen honderd views voor krijgen op hun eigen kanalen.
Maar vind je het gek? Een video zal uit zichzelf zelden een weg vinden naar duizenden kijkers. Daar moet je wel wat voor doen. Daarvoor is een leuk filmpje niet voldoende. Men moet wel weten dat het filmpje er is. Te beginnen met je eigen medewerkers. Gebruik je eigen collega’s daarom als je enthousiaste volgers. Gebruik ze als je beste klanten. Stuur ze de video en schroom niet om te vragen of ze de video een like willen geven. Vraag ze om een korte comment onder de video te zetten. Zo scoor je beter met je video. Daarmee begint het te lopen voor je video. Waarom dat zo Is?

Met het algoritme als vriend scoor beter met je video 

Meer duimpjes en je video wordt bij meer mensen in de tijdlijn vertoont. En dus meer bekeken. Voor meer comments onder je video geldt hetzelfde. Daarom zou je de videolink naar je collega’s moeten sturen. Met de vraag om er een duimpje voor te geven en er svp een korte, leuke comment van een zinnetje of twee onder te plaatsen. Maar ook met de vraag om te abonneren op je kanaal (wanneer je van plan bent meer video’s te gaan (laten) maken). Vraag ook direct even aan je collega’s of ze de link zelf ook willen plaatsen op hun kanalen. Ook omdat familie en vrienden zo kunnen zien waar je collega werkt. En als je het goed doet als werkgever, zijn ze daar trots op.
Stuur de link dus met een kort begeleidend schrijven rond. Misschien ook wel naar je (vaste) klanten. Kleine moeite, groot plezier. En succes. Want wanneer algoritmen likes, commenats en een stijgend altijd abonnees zien, zullen ze de video ook buiten deze kring pushen. Met als gevolg: meer views, likes en abonnees. Zo scoor je direct al beter met video.

Succes afdwingen

Natuurlijk is het sturen van de videolink naar collega’s geen garantie voor een trending video, maar de kans is zo wel veel groter dat ie een stuk beter bekeken wordt. Omdat ie nu beter gewaardeerd (duimpjes en comments) wordt. Algoritmen zien die duimpjes en comments en gaan de video in meer tijdlijnen vertonen. Vraag daarom om hulp. Doe het samen.
Youtubers doen dit heel goed. Die vragen zelfs in bijna al hun video’s zelf al aan de kijkers om de video een like te geven. Om te reageren op de video in de comments. Om te abonneren op hun kanaal. Dat zou jij ook kunnen doen, in je video. dat is niet gênant. Dat werkt echt.

 

Vind je het teveel moeite om een tekst te schrijven die je met de link mee stuurt naar je collega’s?
EVC Multi Media heeft zo’n basistekst al geschreven en kan je die zo toesturen wanneer je een video door me laat maken.

 

Lees ook: https://evcmultimedia.nl/tips-tricks/je-aftermovie-sn…sten-is-cruciaal/

Dit is de link naar het Youtube kanaal waarop ik allerlei voorbeelden heb staan van video’s die ik maak: https://www.youtube.com/c/EVCMultiMedia/featured

Met mijn artikelen probeer ik je te helpen. Graag geef ik basistips. Reik ik quick-wins aan.
Ik pretendeer niet om hier complete adviezen uitgeschreven te hebben.
Graag geef ik je persoonlijk meer informatie om nog beter te scoren.

Vragen?