Lekkere muziek voor in je video. Rechtenvrij. Betaalbaar. En makkelijk te selecteren. EVC Multi Media biedt je de mogelijkheid om zulke topmuziek zo uit te kiezen voor in je video. Met een abonnement op Artlist. Graag lever ik een A4-tje met tips over hoe je die muziek heel makkelijk vindt. Zo kies en gebruik je rechtenvrije muziek.

Youtube muziek

Ja, dat is waar. Muziek uit de ‘library’ van Youtube is ook rechtenvrij, en zelfs gratis, maar de keuze is daar beperkt. En de nummers zijn kwalitatief niet de beste nummers die je kunt vinden. Hits van toen en nu zijn natuurlijk wel lekker om te gebruiken in je video, maar daar zitten bijna altijd rechten op. Waardoor je de video bijvoorbeeld niet op Facebook kunt posten met die muziek. Rechten van het nummer afkopen is vanwege de hoge kosten slechts weggelegd voor de grote bedrijven.
Vandaar dat ik een abonnement heb genomen op Artist.

Artlist

Een lekker muzieknummer kost je nu nog maar 25 euro wanneer je EVC Multi Media een video laat maken met muziek. Dat nummer is bovendien gegarandeerd rechtenvrij, waardoor je het op alle mogelijke manieren kunt inzetten en posten.
En het is dus makkelijk zelf te kiezen. Belangrijk want zelf je muziek kiezen zorgt ervoor dat je muziek hebt die past bij wat je wilt uitstralen. En wat je wilt uitstralen, weet jij als geen ander. En het voorkomt dat een video opnieuw op andere muziek gemonteerd moet worden. Het scheelt je dus onnodige extra editkosten. Maar hoe kies je jouw ideale nummer?

Zo kies je een nummer op Artlist

Daar gaan we. Het is heel simpel.

Je kunt een nummer daar gelijk makkelijk gaan kiezen en passend bij wat je precies wil uitstralen met het nummer!
Hoe? Zo.

  • KIes voor Mood, Video theme, Genre of Instrument (In de balk links in je scherm)
  • Kies onder Any Tempo voor het tempo dat je nummer moet hebben (Any tempo, Low, Medium, High)
  • Kies voor de gewenste lengte van je nummer en video (door rechtsboven de sliders omhoog en omlaag te schuiven)
  • Geef vervolgens EVC Multi Media door welk nummer je gekozen hebt.

En laat EVC Multi Media dat nummer aanschaffen, downloaden en editen in je video.
That’s all. Zo kies en gebruik je rechtenvrije muziek.

Extra tip

Nog een extra tip: Overleg met EVC Multi Media wat de beste lengte is voor je video. Veel social media hebben namelijk een minimale en maximale lengte van en video di je kunt posten. Kies die lengte voor er gefilmd gaat worden bij je. Zo kan er namelijk beter tijdens het filmen aangesloten worden op de lengte van je video en op de gekozen muziek.
Het is natuurlijk aan jou als opdrachtgever om te verzinnen hoe je het nummer kiest en met hoeveel collega’s (of misschien wel vrienden of familie). Maar muziek is zeer smaakgevoelig. Zoveel mensen, zoveel meningen.
Ik zou dat lekkere nummer dat past bij de uitstraling van je bedrijfdaarom laten kiezen door 1, 2 of hooguit drie mensen. En vervolgens vasthouden aan die keuze. Anders gaat er onnodig veel tijd zitten in overleg over het juiste nummer.

Succes!

Lees ook: https://evcmultimedia.nl/tips-tricks/de-basis-lagen-van-goede-video

Dit is de link naar het Youtube kanaal waarop ik allerlei voorbeelden heb staan van video’s die ik maak: https://www.youtube.com/c/EVCMultiMedia/featured

Met mijn artikelen probeer ik je te helpen. Graag geef ik basistips. Reik ik quick-wins aan.
Ik pretendeer niet om hier complete adviezen uitgeschreven te hebben.
Graag geef ik je persoonlijk meer informatie om nog beter te scoren.

 

Vragen?