Het is zo eenvoudig, maar toch wordt het vaak niet gedaan. En dat is zonde, want daardoor geef je minder sfeer mee aan je video. En zal die video minder goed scoren.
Zo gebruik je muziek in je video.

Sfeermaker

Muziek geeft sfeer aan je video. Een sfeer die je zelf kunt kiezen. Of laten kiezen door je filmmaker🎬.
Muziek zorgt er bovendien voor dat je video direct een stuk professioneler klinkt🎧 Maar hoe kies je die muziek nou eigenlijk? En voor welke muziek moet je kiezen? Kun je kiezen? In bijna alle gevallen is dat rechtenvrije muziek🎼!

Zo gebruik je muziek in je rechtenvrije muziek in je video

Wanneer je Coca Cola bent of Heineken, kun je de rechten van een commerciele hit betalen. Ben je minder groot als bedrijf, dan is dat vaak veel te kostbaar. En te lastig om te regelen via de producers van die bekende zanger of band. Weet ik uit ervaring. Kies daarom voor rechtenvrije muziek. Vooral omdat rechtenvrije muziek niet geblokkeerd kan worden op social media als Facebook. Voorkom dat je een mooie video hebt gemaakt of laten maken, en dat die dan helemaal niet te vertonen is, door de verkeerde keuze voor muziek waar rechten op blijken te zitten. Voorkom dat je audio in je video volledig wordt weggehaald. Of dat je een boete krijgt voor illegaal gebruik van muziek.

Zo gebruik je muziek en db in je video

Weet jij trouwens op welk niveau db je muziek moet monteren onder een quote? Wat een fade is, een cross of L-cut? Nee?  Laat de muziek en je video dan monteren door iemand die dat wel weet. Dat verhoogt de kwaliteit van je video aanzienlijk. In plaats van dat die te harde muziek irriteert. Of juist te hard, overstuurd te hoeren is.

Artlist

Ook dit jaar heb ik een abonnement op het internationaal vermaarde Artlist. Ik heb een licentie waarmee ik de muziek daar mag aanschaffen en vervolgens gebruiken voor je. Artlist heeft een zeer grote bibliotheek aan rechtenvrije muziek. Voor een paar tientjes kies je al een lekker nummer, dat ik graag aanschaf voor je en monteer in je video. Artlist heeft bovendien het voordeel dat het zoeken naar het juiste nummer je heel makkelijk gemaakt wordt. Je kunt er kiezen voor een bepaald genre, ritme, lengte en nog meer. Ik lever een A4-tje met tips en basiskennis daarvoor mee met de video die ik voor je maak.

Dus: Wil je scoren met je video? Zo gebruik je muziek in je video. Gebruik rechtenvrije muziek van Artlist. En laat die aanschaffen en monteren voor je.

Uiteraard door EVC Multi Media.

 

Lees ook: 

Dit is de link naar het Youtube kanaal waarop ik allerlei voorbeelden heb staan van video’s die ik maak: https://www.youtube.com/c/EVCMultiMedia/featured

Met mijn artikelen probeer ik je te helpen. Graag geef ik basistips. Reik ik quick-wins aan.
Ik pretendeer niet om hier complete adviezen uitgeschreven te hebben.
Graag geef ik je persoonlijk meer informatie om nog beter te scoren.

Vragen?