Wanneer je met een drone gaat vliegen of een doen video wil laten maken, is het noodzaak om te weten waar je mag vliegen met je drone in Nederland. Vliegen op plekken waar dat niet mag, kan namelijk een behoorlijke boete tot gevolg hebben. En de pakkans wordt steeds groter. Daarom in deze blog het antwoord op de vraag: Waar mag je vliegen in Nederland met een drone?

Pakkans

De pakkans voor illegaal vliegen wordt groter omdat droes verplicht worden ingebouwde software te hebben die het mogelijk maait om instanties mee te laten kijken waar je vliegt. Op een gegeven moment moeten alle dropjes die software hebben en vanaf dat moment zal er ook strenger op toegezien worden. Dat betekent niet dat je dat moment moet afwachten . En in de tussentijd toch moet gaan vliegen op plekken waar dat n8et ma. Maar vraag je steeds af :Waar mag je vliegen in Nederland met een drone?

Waar mag je vliegen in Nederland met een drone?

Het makkelijkste antwoord is: Kijk op de dronekaart. Er is namelijk een site waarop staat aangegeven waar je in Nederland wel en niet mag vliegen. Check daarom altijd eerste die site: www.vliegjedroonveilig.nl En klik daar op de kaart voor een interactieve versie. Zoom in op de plek waar je wilt gaan vliegen en meestal zie je direct het antwoord op je vraag. Lastig daarbij is wel het aantal kleurtjes op de kaart. Er bestaat niet alleen een rood/verboden en groen/toegestaan gebied, maar ook tussengebieden. En veranderen de gebieden regelmatig van kleur. Kan het zijn dat je er het ene moment wel mag vliegen en het andere niet. Zo blijft misschien de vraag: Waar mag je vliegen in Nederland met een drone?

Gezond verstand

Mijn advies wanneer je een simpel antwoord zoekt: Gebruik je gezond verstand. Denk daarbij vooral aan de risico’s. Bedenk wat er gebeurt wanneer je drone op die plek ineens neerstort. En ga daar niet vliegen wanneer de gevolgen van neerstorten groot zijn. Waarbij groot natuurlijk al grote materiële schade kan betekenen. Maar vooral menselijke. Vlieg nooit boven een snelweg bijvoorbeeld. Of over massa’s mensen. Hou je aan de basisregels. En kijk daarna goed op de dronekaart.

 

Lees ook: https://evcmultimedia.nl/tips-tricks/de-basis-lagen-van-goede-video/

Dit is de link naar het Youtube kanaal waarop ik allerlei voorbeelden heb staan van video’s die ik maak: https://www.youtube.com/c/EVCMultiMedia/featured

Met mijn artikelen probeer ik je te helpen. Graag geef ik basistips. Reik ik quick-wins aan.
Ik pretendeer niet om hier complete adviezen uitgeschreven te hebben.
Graag geef ik je persoonlijk meer informatie om nog beter te scoren.

Vragen?