Wanneer contact tussen twee mensen bestaat uit een lijntje, bestaat contact tussen drie mensen uit drie lijntjes. Tussen vier mensen uit vijf. En daarna loopt het aantal contactmomenten exponentieel op naar 45! lijntjes voor een groep van tien mensen.
Twee tips op dat gebied daarom, wanneer je een video laat maken. Want contactmomenten is tijd. En tijd is geld. Less is more, ook bij videomaken.
Zo produceer je een video zonder al die lijntjes. Zonder al die onnodige tijd. Zonder al die extra kosten. Dit zijn twee toptips voor je video.

Maximaal twee (toptips voor je video;)

Kies één of twee mensen van je bedrijf die de keuzes maken, wanneer je een video laat maken. De keuze voor vooral de inhoud van de video, maar ook die voor de vormgeving en de muziek. Want: Zoveel mensen, zoveel meningen. Zeker in Nederland. Wanneer je tien mensen vraagt een muziekje te kiezen bij een video, zullen daar tien verschillende muziekjes uit komen. En als die mensen allemaal naar elkaars keuze moeten gaan luisteren en daarover discussiëren, ben je al snel uren verder.
Maximaal twee mensen laten beslissen, scheelt je heel veel overleg tijd. En dus geld. Bovendien kan je video eerder gepost worden. Vooral belangrijk  wanneer het een video is die met de actualiteit te maken heeft. Een evenement video bijvoorbeeld. dat is een van de twee toptips voor je video.

Ga voor multifunctioneel

Tweede tip: Kies een cameraman die ook goed kan editen. Kennis van vormgeving heeft. En professioneel inspreken. Maar ook ruime ervaring met interviews en presentaties. Wanneer je mensen pratend in beeld wilt hebben. Kies voor een filmmaker die het liefst voor én achter de camera ervaring heeft.
Wanneer je meerdere professionals inhuurt, moeten ook die namelijk allemaal onderling overleggen over de video. En ook dat zijn een hoop lijntjes. Een multimediale professional inhuren scheelt dus veel tijd. En heel veel geld.

Maar: Wie dan?
Me dan!😉

Met mij als je videomaker, versla je het poldermodel👍🏻

 

Zie ook deze blog op mijn site: https://evcmultimedia.nl/tips-tricks/de-beste-lengte-voor-je-video/

Lees ook:

Dit is de link naar het Youtube kanaal waarop ik allerlei voorbeelden heb staan van video’s die ik maak: https://www.youtube.com/c/EVCMultiMedia/featured

Met mijn artikelen probeer ik je te helpen. Graag geef ik basistips. Reik ik quick-wins aan.
Ik pretendeer niet om hier complete adviezen uitgeschreven te hebben.
Graag geef ik je persoonlijk meer informatie om nog beter te scoren.

 

Vragen?