Wil je heel makkelijk meer views voor je Youtube video en dus meer leads scoren? Ik heb daar een elftal praktische toptips voor uitgeschreven. Met deze tips kun je jouw Youtube kanaal binnen een uur veel professioneler maken. Wordt je video eerder gevonden op Youtube. Maar weinig mensen kennen deze tips alle elf. Doe je voordeel hiermee. Snel beter scoren met video’s op Youtube. Dit is de eerste tip.

Blauwe woorden om snel beter te scoren met video’s op Youtube

Je hebt ze vast al eens gezien. Drie blauwe woorden, direct onder een video. Maar wat zijn dat nou eigenlijk? Hoe krijg je die daar zo? En wat is het effect?
Youtube geeft je zo de mogelijkheid om beter gevonden te worden op die drie worden. Mensen die zoeken op een van die drie woorden of een combinatie ervan, komen zo eerder op jouw video uit. En dat wil je. Maar hoe krijg je die woorden daar? En voor welke woorden kun je het beste kiezen?

Hashtags

Om drie woorden (het maximale aantal) direct onder je video in het blauw toegevoegd te hebben, moet je ze toevoegen aan je beschrijving onder een video. Je zult die beschrijving dan moeten beginnen met die woorden. En die woorden vooraf laten gaan door een hashtag. Met daar tussen steeds een spatie. Dus bijvoorbeeld:
#kaas #Nieuwegein #Oomen
Zo zou je je tekst in een beschrijving onder je video moeten beginnen.
Op deze manier zullen mensen die naar kaas zoeken in Nieuwegein sneller terecht komen bij de video van Kees Oomen over zijn kaaszaak.
Die woorden worden dan blauw NA het opslaan van je tekst. Zie ook de foto bij deze blog van een video die ik maakte met 1.1 miljoen views. Dat is nog eens snel beter scoren met video’s op Youtube.

Met welke woorden kun je snel beter scoren met video’s op Youtube.

Maar wat zijn dan goede woorden om te kiezen? Mijn tip is om twee algemene woorden te kiezen waarop veel mensen zoeken en een specifieke waarvoor mensen minder snel kiezen, maar die wel specifiek jouw kant op gaat. Zoals in het voorbeeld hierboven dus bijvoorbeeld. Daar zullen niet veel mensen die kaas willen kopen in Nieuwegein naar ‘Oomen’ zoeken, maar die naam van de kaaszaak wel gaan zien wanneer ze ook de video landen. Mensen die Kees Oomen al kennen, zullen juist wel voor ‘Oomen’ kiezen en hun kaasboer, vriend of familielid zo snel vinden.

Vaste woorden

Wanneer je onder iedere video dezelfde blauwe woorden met hashtag wilt toevoegen, kun je die trouwens ook als standaard tekst laten staan. Zo hoef je ze niet iedere keer in te tikken. Je zou uiteraard ook twee vaste woorden kunnen kiezen en per video een derde woord toevoegen die specifiek voor die video handig is om toe te voegen.

Nuttig dit?

Dan stuur ik de andere tien top tips gratis in een A4 tje naar je op, wanneer je me een professionele video laat maken.

 

Lees ook: https://evcmultimedia.nl/tips-tricks/de-basis-lagen-van-goede-video/

Dit is de link naar het Youtube kanaal waarop ik allerlei voorbeelden heb staan van video’s die ik maak: https://www.youtube.com/c/EVCMultiMedia/featured

Met mijn artikelen probeer ik je te helpen. Graag geef ik basistips. Reik ik quick-wins aan.
Ik pretendeer niet om hier complete adviezen uitgeschreven te hebben.
Graag geef ik je persoonlijk meer informatie om nog beter te scoren.

Vragen?