Ze zijn al zo oud als de weg naar Rome. Veel ouder zelfs. En toch worden ze vaak vergeten in (slechte) verhalen. Dit zijn ingrediënten die gegarandeerd scoren. Moderne beeldelementen. Voor in je video. Scoor met deze video ingrediënten.

Scorende video ingrediënten

Dit zijn ze dan. De elementen die ervoor zorgen dat er graag naar je video gekeken wordt:

  • Mensen
  • Schoonheid
  • Humor
  • Liefde

Scoor met mensen als beste ingrediënten

Mensen kijken graag naar mensen. Vooral naar mooie mensen. Maar ook naar bijzondere mensen. Vooral gezichten spreken ons aan. Zorg er daarom altijd voor dat je close ups maakt of laat maken van die mensen. Hoe dichterbij je iemand ziet, hoe meer je verbinding voelt met die karakteristieke gast of prachtige vrouw (of prachtige man en karakteristieke vrouw😅). Hoe closer, hoe meer emotie er overgebracht wordt. Zorg er daarbij wel voor dat de persoon past bij wat je wilt uitstralen. En past bij je doelgroep.

Schoonheid als video ingrediënt

Naast mooie mensen kijken we ook graag naar andere vormen van schoonheid. Naar prachtige natuur bijvoorbeeld. Of schitterende en intrigerende gebouwen. Deze vormen een prima decor van je video. Een video waarin bijvoorbeeld je product centraal staat. En wanneer dat product ook mooi of fascinerend is (en mooi gefilmd), bind je daar je kijker mee.
Zorg dat je product centraal staat. Dat kan door de juiste belichting. En de juiste positionering van je produkt. En door het bewegend te laten zien. Of de camera verschillende bewegingen er omheen te laten maken.

Humor

Door mensen te laten lachen of glimlachen geef je ze een goed gevoel. Dat goede gevoel wordt automatisch gekoppeld aan je product, dienst of evenement. Mensen kopen producten vaak op basis van een (goed) gevoel. Gebruik daarom humor in je video’s. Maar zorg er wel voor dat die humor past bij jou en je doelgroep. Niet iedereen lacht om dezelfde grap. Laat de grap waar je twijfel over hebt daarom weg. Of leg die eerst voor aan een aantal potentiële klanten. Niet veel bedrijven durven humor te gebruiken. Je kunt je er dus al snel mee onderscheiden. En scoren.

Liefde

In de breedste zin van het woord. Universeel dit ingredient ook. Gebruik um daarom. Laat mensen verliefd zijn op elkaar. En op je product of dienst of evenement. Laat ze zo kijken of spreken daarover. En je zult zien dat je er nieuwe klanten bij krijgt met liefde voor wat je doet.

Overige ingrediënten

Dit zijn slechts vier belangrijke basiselementen voor video waarmee je kunt scoren. En verder is het natuurlijk belangrijk om verschillende lagen aan te brengen in je video. Voor afwisseling te zorgen. Snelheid. Een goed verhaal. Goed geluid. Vormgeving. En nog veel meer.
Daarover kun je informatie vinden in andere EVC blogs.

Scoor met deze video ingrediënten.

Ik help je graag!

Lees ook: https://evcmultimedia.nl/wp-admin/post.php?post=7148&action=edit

Dit is de link naar het Youtube kanaal waarop ik allerlei voorbeelden heb staan van video’s die ik maak: https://www.youtube.com/c/EVCMultiMedia/featured

Met mijn artikelen probeer ik je te helpen. Graag geef ik basistips. Reik ik quick-wins aan.
Ik pretendeer niet om hier complete adviezen uitgeschreven te hebben.
Graag geef ik je persoonlijk meer informatie om nog beter te scoren.

Vragen?