Laat geen video maken! Wanneer je producten of diensten ongezien moeten blijven. Wil je wel graag meer mensen bereiken en raken, dan is video bewezen de beste manier daarvoor. Maar waarom is dat eigenlijk?

Mensen bereik en raken door te bewegen

Video bestaat uit bewegend beeld. En dat bewegen van het beeld zorgt ervoor, dat je ogen steeds naar een andere plek worden gestuurd. Je blijft daardoor actief kijken. Je wordt met iedere beweging geprikkeld. Je aandacht wordt vastgehouden.
Bij een geschreven tekst is de kijkrichting van je ogen veel voorspelbaarder. Die gaat steeds van links naar rechts. En dat kan snel saai worden. Tenzij de tekst erg goed is.
Zorg er daarom voor dat je gefilmde beelden en de manier van je edit de ogen van iemand leiden. Zonder dat het te onrustig wordt. Kennis van filmen, monteren en storytelling, is hierbij een must, wil je voorkomen dat mensen afhaken.
En ook belangrijk om te beseffen: Een goede video is meer dan alleen bewegend beeld. Een goede video heeft ook verschillende soorten geluid. En titels. Maar ook vormgeving. Al die extra elementen zorgen ervoor dat je steeds weer getriggerd wordt om te blijven kijken. Gebruik die elementen, die lagen daarom. En lees mijn blog hierover. Want niemand wil dat kijkers al weglopen, tijdens het begin je film.

Meer, meer meer mensen bereiken en raken

Vooral de eerste seconden van een video bepalen of iemand blijft kijken. Geef daarom extra aandacht aan je eerste deel. En niet alleen om die specifieke kijker ‘vast te houden’.
Wanneer mensen je video langer bekijken heeft dat namelijk nog een groot voordeel. Algoritmen zien het feilloos of je video kort of lang bekeken wordt. En die algoritmen op internet belonen een langere (door)kijktijd. Ze vertonen je video eerder als optie om te gaan kijken. En een video die mensen graag langer doorkijken zorgt dus voor meer views. En meer views zorgen voor meer leads. En meer leads voor meer omzet. Tel uit je winst.

Kijken naar mensen is menselijk

Nog een reden dat video goed scoort? Mensen kijken graag naar andere mensen. Zeker wanneer die aantrekkelijk zijn, interessant, grappig of een goed verhaal hebben. En mensen luisteren ook graag naar andere mensen. Zeker wanneer die een prettige, interessante, of grappige stem hebben. Of een goed verhaal. Echte gezichten en stemmen raken ons. Meer dan tekst, die je zelf in je fantasie beeldend moet maken.
Het is dus van belang om de juiste mensen te kiezen voor je video, met de juiste stem en uitstraling. En verhaal. En kunde om een verhaal goed te vertellen. Maar wanneer je die hebt, kun je potentiële klanten emotioneel raken, met video. En vasthouden.

Wel wegzetten 

Mensen bereiken en raken met video. Heerlijk om te doen. Van belang is wel dat je je video goed weet in te zetten en weg te zetten. Op de juiste platforms weet te plaatsen. Of de beste manier.
Daarover schrijf ik graag in een andere blog.

Ik help je graag!

Lees ook: https://evcmultimedia.nl/tips-tricks/mensen-bereiken-en-raken-met-video/

Dit is de link naar het Youtube kanaal waarop ik allerlei voorbeelden heb staan van video’s die ik maak: https://www.youtube.com/c/EVCMultiMedia/featured

Met mijn artikelen probeer ik je te helpen. Graag geef ik basistips. Reik ik quick-wins aan.
Ik pretendeer niet om hier complete adviezen uitgeschreven te hebben.
Graag geef ik je persoonlijk meer informatie om nog beter te scoren.

Vragen?