Mensen willen graag mensen zien. Ook in video’s. Zelfs in productvideo’s. Je video valt of staat zelfs met die mensen. Wanneer je eigen personeel kiest om in beeld te komen is het wel goed om te weten waaraan die zouden moeten voldoen. En hoe je er achter komt of ze wel voldoen. Voor welke acteurs kies je eigenlijk? Hieraan moeten je eigen acteurs voldoen.

Uitstraling

Vraag je eerst af wat je wil uitstralen. Wat je bedrijf zou moeten uitstralen. Of je video. Kies mensen die passen in dat beeld. Dat klinkt heel logisch, maar wordt vaak vast op het laatste moment verzonnen en beslist En dan is het vaak al te laat.
Hoe zou die persoon gekleed moeten zijn? In welke kleuren? Tegen welke achtergrond? Moet die persoon zelf heel netjes zijn of juist sportief. Heel enthousiast of juist bescheiden.
Kies eerst de waarden van je bedrijf en kies daar een acteur bij. En diens kleding. Zorg dat die kleding, en het liefst meerdere setjes, mee worden genomen op de filmdag.
Hieraan moeten je eigen acteurs nog meer voldoen.

Klinkend

Wil je graag dat degene die in beeld komt ook wat zegt in de video? Vraag je dan eerst af hoe dat zou moeten klinken. Past een mannenstem beter of die van een vrouw. Een rustige, zware stem of juist een wat hogere lieve?
Heb je eigenlijk wel zelf mensen in dienst die klinken zoals je dat wil? En klinken die personen wel hetzelfde wanneer ze ineens moeten praten terwijl dat opgenomen wordt. Luister eerst eens goed weken voor de opname naar je collega’s. En doe een korte test met je kandidaat. Hoe klinkt dat?

Camerageniek

Hetzelfde geldt voor de manier waarop iemand in beeld komt. Sommige prachtige mensen ‘bevriezen’ ineens wanneer de camera loopt. terwijl andere, stille wateren ineens openbreken op camera. Test dit eerst uit. En kies voor personen die uitstralen wat je wil dat ze uitstralen.

Omdat ik zelf ook presentator, interviewer en stemacteur ben, kan ik daarbij helpen. En dat is belangrijk want: Een video valt of staat met de acteurs.

 

Lees ook: https://evcmultimedia.nl/tips-tricks/scoor-met-deze-video-ingredienten

Dit is de link naar het Youtube kanaal waarop ik allerlei voorbeelden heb staan van video’s die ik maak: https://www.youtube.com/c/EVCMultiMedia/featured

Met mijn artikelen probeer ik je te helpen. Graag geef ik basistips. Reik ik quick-wins aan.
Ik pretendeer niet om hier complete adviezen uitgeschreven te hebben.
Graag geef ik je persoonlijk meer informatie om nog beter te scoren.

Vragen?