Je video wordt er gegarandeerd beter van. En zal meer views gaan genereren. De kans op een succesvolle video in 2022 wordt een stuk groter voor je. Dit is het geheim van goed scorende video in 2021.

Voordelen voor je video

Door een video te maken (of te laten maken) met gebruik van het geheim van goed scorende video in 2021 wordt je film:

 • Hoger gewaardeerd op internet door algoritmen
 • Daardoor aan meer mensen vertoond
 • Interessanter voor je kijker

Met als gevolg:

 • Meer views
 • Meer leads
 • Meer inkomsten

Het vinden het geheim van goed scorende video in 2022. 

Hoe ik op deze succesformule voor video kwam? Voor het geheim van goed scorende video in 2022?
Door:

 • Praktijk ervaring
 • Theoretische kennis
 • Bevestiging van Youtube deskundigen

De theorie voor video leerde ik in Nijmegen, tijdens mijn studio communicatiewetenschap. De praktijk deed ik daarna op bij nationale omroepen, bij publieke (NOS) én commerciële (SBS en Veronica). De laatste jaren heb ik mij verder verdiept in succesvolle video’s op Youtube. En op LinkedIn, Instagram en TikTok. En leerde ik veel van de grootste Youtubers in Nederland.
Wanneer je op internet zoekt naar Nederlandse bedrijven die gespecialiseerd zijn in Youtube, kom je al snel uit op Team5PM. Zij helpen tientallen grote bedrijven aan betere Youtube scores. In een leuk en informatief gesprek bevestigden zij, dat ik de juiste ingrediënten voor videosucces gebruik. Voor viral video’s.
Theorie en praktijk, tv en internet; het is die kennis van ‘both worlds’ die ik graag gebruik en deel met je.

Cijfers liegen niet. De bevestiging van mijn succesformule.

Intuïtief geloofde ik al langer dat ik het geheim voor goed scorende video gevonden heb. De cijfers leveren keihard bewijs:

 • De laatste 40 video’s (and counting) die ik maakte voor het kanaal van Creators FC waren trending in Nederland op Youtube
 • Drie keer bereikten mijn video’s de nummer 1 positie
 • Gemiddeld kijken er een kwart miljoen mensen naar deze filmpjes
 • En twee zijn er al over de miljoen heen
 • Een video die ik gratis maakte voor een sportteam, was met 14 miljoen views de best bekeken dat jaar uit Nederland op Youtube
 • Op LinkedIn postte ik in de zomer van 2022 een video die over de miljoen weergaven scoorde

Natuurlijk, er zijn ook vele andere reden waarom een video goed kan scoren. Die tips & tricks deel ik graag met je in andere blogs. Maar in de basis blijkt een geheim uit 2021 belangrijk voor de successen.

Het video geheim van 2022

Het geheim van goed scorende video in 2022. Klinkt geheimzinnig, niet? Ik noem het een geheim omdat het om algoritmen gaat. En partijen als Youtube, maar ook Facebook, LinkedIn, Instagram en TikTok die algoritmen niet openbaar maken. Die blijven geheim.
Ik noem 2021 omdat algoritmen regelmatig wijzigen. En dit een geheime manier is waarop algoritmen dit jaar video’s belonen. Hoe je daar dan achter kan komen? Alleen door trial and error. En alleen hele grote bedrijven of kanalen en Youtubers kunnen de effecten goed meten en vergelijken. Bedrijven als Team5PM. En kanalen als Creators FC waar ik voor werk (Met al 150.000 abonnees).
Het geheim is ….. Het gebruik van lagen.

De lagen van video

Om het geheim te doorgronden is het essentieel om te beseffen dat video uit lagen kan bestaan. Moet bestaan zelfs, om de kans op succes te vergroten. Gebruik je die lagen, en doe je dat op de goede manier, dan wordt je video veel beter bekeken en ontvangen. En heb je veel meer kans op succes.
Besef hiervoor goed dat een video veel meer kan zijn dan alleen beeld. Hoe mooi dat beeld ook is. En hoe mooi die beelden ook aan elkaar zijn gemonteerd. Maar naast die edit van een beeldlaag, zou je video ook moeten bestaan uit verschillende andere soorten lagen. En die op hun beurt weer uit hun verschillende lagen. Welke lagen? Deze twee:

– Vormgeving
– Audio

Scoor met vormgeving in je video

Heb je een logo? Laat dat zien in je video. Beeldvullend aan het begin of einde, maar ook klein in de hoek van je video. Is er iemand sprekend in beeld? Geef die persoon een mooie naamtitel. En functietitel. Over een balk in de kleur van je bedrijf. Heeft je video een naam? Geef diezelfde naam dan ook als begintitel in je video. Het algoritme herkent zelfs dit! Wil je dat mensen contact met je opnemen? Eindig met een titel van je mailadres of je telefoonnummer. De call-to-action. Klinkt heel logisch, toch? Nou, kijk maar eens hoe vaak deze soorten van vormgeving NIET worden gebruikt in video. En dat geldt ook voor de volgende laag. Die minstens zo belangrijk is, maar toch wordt onderschat en te weinig gebruikt.

Goede audio lagen. De fundering van je scorende video

Het is een ondergeschoven kindje. Maar een video is pas professioneel, wanneer je audio goed klinkt. En audio is vaak pas echt goed, wanneer die uit verschillende lagen (sporen) bestaat.
Dit is belangrijk om te weten en te gebruiken, wanneer je wilt je scoren met je video. Verschillende vormen van geluid zijn:

– Het algemeen geluid
Dat ‘general noise’ geeft de sfeer van de lokatie van de scene weer.

-Sprekers die in beeld zijn.
Niet onbelangrijk dat die goed te verstaan zijn, dankzij goede apparatuur daarvoor.

-Muziek
Muziek versterkt een bepaalde sfeer die je wilt uitstralen enorm.

-Geluidseffecten
Die ‘sound design’ kan achteraf gemonteerd worden in je video om iets te benadrukken.

-Een voice
En juist deze wordt wel heel vaak vergeten! Terwijl zo’n voice-over:

 • Een extra menselijk tintje geeft aan je video
 • Mooi toevoegend kan zijn op de beelden
 • Precies de informatie kan geven die je wilt overbrengen
 • Voor afwisseling zorgt tussen de sprekende mensen in beeld

Probleem hierbij is dat niet iedereen een prettige stem heeft. En dat niet iedereen is opgeleid om video in te spreken. En dat zelfs goeie, daarvoor opgeleide stemmen, vaak niet natuurlijk klinken.
Een video goed inspreken vereist kennis, kunde, ervaring en talent. (Zie daarvoor mijn blog over voices en stemmen en mijn website pagina Voice-over.) Maar heb je zo’n stem, dan onderscheid je je al snel van andere bedrijfsvideo’s. En anders weet ik er nog wel eentje;)

De effecten van de juiste lagen in je video

Algoritmen herkennen het aantal lagen dat je gemonteerd hebt in je video. En stuwen die video’s met meer lagen als beloning omhoog in 2022.
Met lagen scoor je dus. Daarom zou je je video dus multimediaal moeten (laten) maken. Want zo wordt je video:

 • Afwisselender
 • Dynamischer
 • Sneller
 • Professioneler
 • Menselijker
 • Beter

Steeds meer mensen maken video. Steeds meer mensen laten video maken. Iedere minuut komen er momenteel op Youtube 500 uur aan video bij (Bron: Oberlo) Steeds belangrijker wordt het daarom om je te onderscheiden. Door dat op de juiste manier te doen, door het gebruik van lagen, zorg je ervoor dat het algoritme je beloont. En zo kan ook jij een betere en beter scorende video gaan inzetten.

Doe je voordeel met deze, nu niet meer zo geheime, informatie.

Succes!

Lees ook: https://evcmultimedia.nl/tips-tricks/meer-views-leads-en-omzet-dankzij-video/

Dit is de link naar het Youtube kanaal waarop ik allerlei voorbeelden heb staan van video’s die ik maak: https://www.youtube.com/c/EVCMultiMedia/featured

Met mijn artikelen probeer ik je te helpen. Graag geef ik basistips. Reik ik quick-wins aan.
Ik pretendeer niet om hier complete adviezen uitgeschreven te hebben.
Graag geef ik je persoonlijk meer informatie om nog beter te scoren.

Vragen?