Evenementen. Zo mogen weer! En dat wil je laten weten. Laten zien. Toch?
In deze blog leg ik graag uit waarom je aftermovie snel posten cruciaal is. En geef ik bonus tips.

Modern Times

We worden voortdurend geprikkeld met nieuwe informatie. Steeds sneller. Steeds vaker. Op steeds meer plekken. Zelfs thuis. Een live evenement bezoeken is zo’n prikkel. Eentje waar je hopelijk enorm van geniet. En nageniet.
Maar dat nagenieten duurt vaak niet langer dan een dag of twee, drie. Op de weg terug van dat event heb je het er avast nog over met je vrienden. De dag erna bel je misschien je familie op om te vertellen hoe het was. En op maandag ben je op je werk misschien ook nog wel enthousiast over dat evenement in het weekend. Maar daarna ebt dat enthousiasme snel weg. Omdat er alweer nieuwe prikkels op je af komen.
Wil je als organisator van een evenement nog aansluiten op het goede gevoel van de bezoekers, en daarmee meer views en reacties genereren, dan zul je binnen een dag of twee met een aftermovie moeten komen. Je aftermovie snel posten is cruciaal.

Perfect is niet altijd beter maar je aftermovie snel posten is cruciaal.

Natuurlijk, wanneer de editor een dagen extra tijd krijgt om al die beelden van het evenement tot iets moois te maken, zal daar vast een iets mooiere video uitkomen. Maar dan wel een video die te laat komt. Met minder beleving bekeken. Sowieso minder bekeken ook. Je kunt daarom beter een goeie video na een dag posten dan een perfecte na drie of vier dagen. Scheelt je ook nog eens vele uren kosten voor je editor. Die die extra uren er graag bij verdient.

Ervaring en multifunctioneel

Een goeie aftermovie van een evenement in een dag of twee maken is niet iedereen gegeven. Er is soms uren materiaal gefilmd en dat zal allemaal bekeken moeten worden. En gemonteerd. Verder moet de aftermovie van een muziekje worden voorzien. Van titels. En misschien een voice over.
Om dat snel te kunnen laten doen, heb je een ervaren cameraman nodig. Maar vooral een snelle editor. En het liefst iemand die beide kan. Wanneer diezelfde persoon de video ook nog eens goed kan inspreken, heb je helemaal de juiste persoon gevonden voor het snel maken van een goeie aftermovie.
Wanneer je verschillende mensen dit werk laat doen, gaat er veel rijd verloren in de communicatie tussen deze verschillende personen. Tenzij de beelden op lokatie al aan een editor wordt geleverd. Zodat die nog tijdens het evenement kan gaan monteren. Maar daar zijn wel hogere kosten aan verboden. En dan nog zal de editor niet weten wat de cameraman wel weet. Waar de beste beelden zitten. Waarom iets met een bepaalde reden gefilmd is. Bovendien is meerdere mensen inhuren duurder. En is het eindresultaat zeker niet altijd beter. Daarom zou ik adviseren om een ervaren en multifunctioneel persoon te zoeken en in te zetten voor je evenement video. Want je aftermovie snel posten is cruciaal.

Wanneer kan ik de video zien?

Wanneer ik aan het filmen ben voor een aftermovie wordt me heel vaak gevraagd waar en wanneer mensen de video kunnen zien. Wanneer ik dan in het weekend antwoord dat de video maandag al te zien is, zijn die mensen meestal aangenaam verrast. En gaan maandag op zoek naar de video. Om iemand te hebben die zo snel kan antwoorden, is een lekkere meerwaarde voor evenementen en gewoon prettig voor je. Want snel nagenieten, herbeleven is zo belangrijk voor je evenement.

Short stories

Een goeie, wat langere evenement-video nog dezelfde dag opleveren lukt haast niemand. Maar dat betekent niet dat je een paar dagen helemaal niets kunt laten zien. Tip: Vraag je videomaker om de dag van je evenement nog een highlight te sturen. En een ander mooi stukje de dag na het event. Post die stukjes direct en laat daarbij weten op welk dag de officiële aftermovie komt. Zo hou je de bezoekers en de kijkers vast. Zo tease je ze richting de aftermovie. Zo hou je de beleving iets langer vast. En zo scoor je meer views en reacties.

Effectief gebruik van de beelden

Nog een tip. Wat veel evenementen vergeten, is dat beelden van een aftermovie niet alleen gebruikt kunnen worden voor die aftermovie, maar ook voor een promo elf maanden later.
Wanneer je dat op tijd beseft en de videomaker vraagt om de (beste) ruwe beelden te bewaren, of misschien wel om gelijk aan de slag gaan met het maken van een extra video, heb je met het videomateriaal dat toch al gefilmd is een promo voor je volgende evenement. En dat scheelt een hoop extra kosten. Zo hoef je niet elf maanden later opnieuw iets te verzinnen en te gaan filmen in de aanloop naar je evenement. Ook kun je natuurlijk de aftermovie zelf na elf maanden nog een keer inzetten. Met als tekst erbij: ‘Zo leuk was het volgend jaar’
Denk dus verder vooruit, wanneer je video laat maken. Wanneer je een videomaker inhuurt.

Heb je in het weekend een evenement? En wil je op maandag al een te gekke aftermovie sturen naar je deelnemers, je partners, of anderen geïnteresseerden?
Ik help je graag!

 

Lees ook: : https://evcmultimedia.nl/tips-tricks/de-basis-lagen-van-goede-video/

Dit is de link naar het Youtube kanaal waarop ik allerlei voorbeelden heb staan van video’s die ik maak: https://www.youtube.com/c/EVCMultiMedia/featured

Met mijn artikelen probeer ik je te helpen. Graag geef ik basistips. Reik ik quick-wins aan.
Ik pretendeer niet om hier complete adviezen uitgeschreven te hebben.
Graag geef ik je persoonlijk meer informatie om nog beter te scoren.

Vragen?