Een video is Beste manier om een Boodschap over te Brengen. Dat zijn drie B’s. Daar zou ik graag een vierde en vijfde B aan toe willen voegen. Dit zijn de vijf B’s van video. Waarbij de vierde en vijfde de belangrijkste zijn.

De eerste van de vijf B’s van video 

Goed, beter, best. Waar kies jij voor? Best toch? Nou dan kun je niet zonder video. Tekst een hele goede manier om een boodschap over te brengen. Goed als in goed, beter, best. Schrijven en lezen is de basis, vind ik zelf. De basis van communicatie. De basis om een boodschap goed over te kunnen brengen. Gebruik daarom zeker goede teksten als communicatiemiddel. Maar gebruik tekst ook in je video. Plaats titels in je video. Tekst. Waarom? Omdat het je boodschap kan verduidelijken. Omdat het een extra informatielaag geeft aan je video. Omdat sommige mensen heel tekstueel zijn ingesteld. Omdat die mensen vooral teksten onthouden. Tekst is dus een goede aanvulling op je video. Maar alleen tekst is niet de beste manier om een boodschap over te brengen. Daar heb je de vijf B’s van video voor nodig.

De tweede van de vijf B’s van video

Boodschap. Dat is de tweede B van video. Omdat het heel goed is ok te beseffen dat je een bepaalde boodschap wilt overbrengen met video. Alles in de video zou dat moeten ondersteunen. Alles in je video moet in het tekenen staan van het overdragen van een bepaalde boodschap.
Grootste valkuil is dat mensen teveel willen vertellen in een video. Teveel verschillende dingen. En dat daardoor de kernboodschap niet meer duidelijk is. Boodschap is daarom de tweede B van video. En niet boodschappen. Die doe je maar in de supermarkt. Het enkelvoud boodschap is de tweede B van de vijf B’s van video.

De derde B van de vijf B’s van video

Brengen. Of eigenlijk Overbrengen. Dat is de derde B van video. Een hele brede. Eentje waar heel veel expertise voor nodig is. Want hoe breng je nou eigenlijk een boodschap over door middel van video. Dat vergt veel kennis. En veel ervaring. Het juiste gevoel ook. Het overbrengen van het juiste gevoel door video is van heel veel factoren afhankelijk. En daarom alleen door een professional goede te doen. Doe dat overbrengen daarom niet zelf. Maar huur een goede videomaker in. Leg hem of haar goed uit wat je wil overbrengen en die videomaker gaat daar mee aan de slag. Aan de slag met de derde van de vijf B’s van video.

De vierde B

Dan die vierde B. De B van bewezen. Want kijk alle onderzoeken er maar op na. Video is bewezen de beste manier om een boodschap over te brengen. waarom? Omdat je door middel van video heel veel informatie in korte tijd kunt overbrengen. Op een aantrekkelijke manier. Op een gelaagde manier bovendien. Zie andere columns van me voor de uitleg over die lagen. Over het aantrekkelijke van video. Onthou voor nu het woord Bewezen. En lees alle onderzoeken er op na, wanneer je bevestiging wil.

De vijfde B

Dan de vijfde B. De meest actuele. Want lang kon je goed scoren met een video op bijvoorbeeld Youtube, maar tegenwoordig moet je video op meer social media inzetten om ermee te kunnen scoren. De vijfde B staat daarom voor breed. Je zult je video breed moeten inzetten om er zoveel mogelijk effect mee te genereren. En nog beter: Je zou je video moeten laten aanpassen voor de specifieke behoeften van dat social medium. Daarvoor heb je wel kennis nodig van die social media. Welke afmeting moet je video hebben voor TikTok? Welke lengte is geschikt voor Instagram? Een goede videomaker kent de antwoorden en handelt (filmt en monteert) daarnaar. Een goede opdrachtgever vraagt om verschillende soorten video en zet ze zo breed mogelijk in. Wanneer je succes wilt hebben met je video.

 

Lees ook: https://evcmultimedia.nl/tips-tricks/de-basis-lagen-van-goede-video/

Dit is de link naar het Youtube kanaal waarop ik allerlei voorbeelden heb staan van video’s die ik maak: https://www.youtube.com/c/EVCMultiMedia/featured

Met mijn artikelen probeer ik je te helpen. Graag geef ik basistips. Reik ik quick-wins aan.
Ik pretendeer niet om hier complete adviezen uitgeschreven te hebben.
Graag geef ik je persoonlijk meer informatie om nog beter te scoren.

Vragen?